Sjans op de camping

Een blog over de licht&donker, innerlijke vrouw& innerlijke man

Dit jaar hebben we voor het eerst een naseizoen plek op een camping gehuurd. Een mooie plek in het midden van het land. Omringt door bossen en groen, zo anders dan de polders van het Groene Hart. Het bos is voor mij als thuiskomen en meer en meer verlang ik ook ernaar meer in de natuur te zijn.

Geen afleiding

Vandaag ben ik een dag aan het werk bij de caravan. Hoe gek ook, hier kom ik meer tot rust en komt er meer uit mijn handen dan thuis. Het is een ander thuis, een eigen plek waar ik niet door de gedoetjes van alledag wordt afgeleid.

Vrouw en Man

Althans….Vanmorgen ben ik aan het schrijven. Het thema licht en donker is wat heel erg in mijn leven speelt momenteel. Licht& donker als in yin&yang of vrouw&man en in mijn geval daarmee ook innerlijke vrouw en innerlijke man. Vanuit het sjamanisme bekeken zijn wij naast ons lichaam, op zielsniveau ook nog een deel man&vrouw.

Op dit moment is zwaarte en donker een thema waar ik veel mee aan het werk ben. Zowel privé als zakelijk. En eigenlijk wil ik dat niet. Ik wil die zwaarte weg hebben, uit mijn leven bannen. Alleen werkt dat zo niet. Hoe het werkt als je dat wegstopt is dat het zich in allerlei hoedanigheden dan alsnog laat zien.
De man in mij wil niet zo gezien worden, die verstopt zich liever en zoekt beschutting in het donker. Terwijl ik weet dat hij heel mooi en krachtig is!

Gewoon blij!

Toen ik vanmorgen met een kop (zwarte 😉 ) koffie in de zon zit, komt er vanachter mij een vrachtwagen aan die vertraagd in tempo.
Hij rijdt langs mij en uit het raam steekt opeens een prachtig mooie donkere man zijn hoofd en ik krijg een uitgebreide lach toegeworpen. Op de terugweg reed hij weer langs, maar nu stopte hij voor een praatje. Een olijke, aardige kerel, met een heel hoog Churandy Martina gehalte: Gewoon blij!
Ik kon niet anders dan een grote glimlach op mijn gezicht toveren en even genieten van het moment.

Donker als mooi teken

Later viel mij binnen dat het een prachtig teken was wat ik kreeg. Een mooie donkere man die verbind, simpel door te lachen en vriendelijk te zijn. Eigenlijk is dat deel wat zo donker in mij voelt, net zo. Aan mij de taak om dat donker te omarmen, te voelen wat het met mij doet en te durven zien dat zwart eigenlijk alle kleuren in zich heeft. Dus ook licht! En de daarbij horende zwaarte aan te gaan, te doorvoelen om vervolgens los te laten….

Sjans op de camping…wie dacht dat het alleen maar saai hier is…het leven is nooit saai en altijd zijn er (mooie 😉 ) tekens te vinden!

Meer weten?

Wil je meer weten over mijn kijk vanuit het sjamanisme, de innerlijke man&vrouw en de daarbij horende Numerologie van het Medicijnwiel? Wat dat voor jou persoonlijk betekent, maar ook voor de dynamiek met je kind en binnen je gezin? Neem dan contact met me op, tijdens een gratis kennismaking  van 30 minuten vertel ik je er graag meer over.

Jessica@praktijknovalis.nl

06-40346613

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *