Ochtend stress! En hoe ontspan ik weer?!

Ik had net teveel nog moeten doen, net te lang op bed blijven liggen na een nachtje onrustig slapen van de volle maan, de gewone dingen die een moeder doet in de ochtend, niet goed gepland en dan voel je al dat je tijd tekort komt en je schema onder druk komt te staan… Kortom; ik ging niet bepaald relaxt de deur uit vanmorgen.
Er was:

Dikke Vette Ochtend-Stress!

Be careful what you wish for

Een tijdje geleden had ik hardop uitgesproken dat ik graag meer natuur wil beleven, meer groen wil zien…nou weer eens een prachtig staaltje van creatie vanmorgen hoor!!!!
Ik start mijn auto, zet mijn navigatie aan naar de plek waar mijn vriendin op dit moment verblijft om daar iets af te geven zodat ik daarna kan doorsjezen naar mijn schrijfplekje in het groen…bliepbliep…ETA update, 34 minuten vertraging…. WAT?! Dat kan niet want de planning is strak…te strak blijkbaar.

Met een diepe zucht rij ik weg en geef me over aan wat er komt. Ik kan er tenslotte toch niets aan veranderen en ergernis kost bergen energie…die ik liever steek in positieve zaken. Erik, de stem van de navigatie, ik  vind hem altijd heerlijk rustgevend in mijn oor klinken. Bij Bodegraven stuurt hij mij van de weg af en kom ik via een prachtige landelijke route uiteindelijk weer op de A12 uit en is van hieruit niets meer te merken van een file!

Groene Vertraging

Toch ben ik blijkbaar nog niet rustig genoeg en getest…danwel heb ik nog niet gekregen wat ik nodig heb. Ik krijg tijdens de reis diverse keren aanpassingen van de tijd en route, en op tijd komen zit er helaas echt niet in. Enigszins gestresst bel ik mijn vriendin terwijl Erik mij in mijn oor tegelijkertijd fluistert opnieuw van de snelweg af te gaan op een punt waar dat voor mij onlogisch is. Maar eenmaal er vanaf zie ik dat hij ook een wijze man is. Er staat dikke file! Niets anders rest dan naar overgave gaan. Vanaf dat punt val ik van de ene “ohhh” in de andere “ahhhh”  De weg leidt via kleine en vooral smalle landweggetjes naar mijn vriendin toe. Als we dan toch te laat zijn, laat ik dan ook maar genieten van hoe mooi en groen ons kleine kikkerlandje is!
Ook bij haar vandaan naar mijn schrijfplekje nu rijd ik over kronkelige wegen en dwars door het groen. En zit ik veel later dan ik gepland had nu op mijn plekje te schrijven.

Lief voor mij

Waar is Erik….hij stuurde mij vanmorgen dwars door het groene natuur schoon naar hier…dwars door mijn stress en irritatie…ik kan hem wel zoenen!
Eén van mijn zoons heeft toen hij nog op de basisschool zat een bij ons in huis inmiddels gevleugelde uitspraak gedaan:

“Wie niets plant

loopt ook niet achter!”

Maar ja, soms moet het gewoon, al is het dan wel handig om iets minder strak te plannen en ruimte te laten voor onvoorzienigheden. Daarmee ben ik een stuk liever voor vooral mijzelf!

En nu…nu zit ik heerlijk zen te zijn…al voel ik wel wat druk om nu ook echt aan de slag te gaan.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *