Jessica

Mijn naam is Jessica Szabó- van der Haven en ik ben naast heel veel rollen als o.a. echtgenote, dochter, onderneemster, vrijwilligster, vooral: een trotse, bewuste moeder van 2 jongens.

jessica

“Moederschap is voor mij iets heel kostbaars, maar vooral ook:
mijzelf op zijn kwetsbaarst”

 

Moeder worden

Ik ben moeder van 2 couveusekinderen. De oudste (2001) werd op tijd geboren maar kwam door complicaties tijdens de bevalling in de couveuse terecht. De jongste werd 2 jaar later geboren na 28wk zwangerschap. De start van mij als moeder heeft mijn wereld dus aardig op zijn kop gezet.

Voor elke moeder is het wennen, is het zoeken naar ritme, elkaar leren kennen. We kennen allemaal de onzekerheden die het moederschap met zich meebrengt.
In mijn geval was er daar bovenop nog een uitdaging omtrent vertrouwen op gezondheid en hechting.
De eerste jaren heb ik als heel pittig ervaren. We kregen te maken met o.a. een huilbaby, voorkeurshouding (KISS), motorische problemen, eet- en drinkproblemen, algehele ontwikkelingsachterstand, BPD, sensorische integratie problemen. En daarbij hoort dus ook de nodige begeleiding.

Het aller moeilijkst vond ik het ont-rollen van verzorger naar moederschap.

 

Mezelf zijn

Stap voor stap leerde ik na die eerste hectische jaren weer voor mijzelf te zorgen, voor mijzelf te kiezen en te genieten van de mooie dingen!

Ik ontdekte de kracht van buidelen, aanraken, massage & een luisterend (coachend) oor. Maar vooral dat als ik dichtbij mijzelf blijf, dat ik kan vertrouwen op mijn intuïtie.
Zo werden Vertrouwen, Verbinden & Ontspannen 3 voor mij belangrijke woorden. Ze helpen mij bij een ontspannen moederschap! Mijn jongens zijn hierin voor mij prachtige spiegels die ze me regelmatig met liefde voorhouden.

Het roer om

Toen mijn oudste in 2007 vroeg:

“Mama, wat word jij later als je groot bent?”

wist ik dat dit geen gewone vraag was, maar een uitnodiging om in de spiegel te gaan kijken en te voelen wat het antwoord hierop zou zijn.

Zijn vraag maakte dat ik besloot het roer om te gooien en mijn hart te gaan volgen!

Alle ervaringen van die eerste jaren, blijken een schatkist te zijn geworden die in mijn werk en dagelijks leven nog steeds een onderdeel van mijn basis zijn.
De opgedane ervaringen en kennis wil ik graag delen met andere vrouwen, het is zonde ze onbenut te laten. Daarom deel ik mijn schatkist en mix deze met een flinke dosis liefde, intuïtie & passie voor de mens en mijn vak.

Mama zijn begint voor mij bij de wens om zwanger te willen worden. Ik help moeders meer vertrouwen te krijgen in hun lichaam, zichzelf en hun baby. Waarbij aanraking tijdens en na de zwangerschap voor moeder & kind op fysiek, mentaal en spiritueel niveau een rode draad zijn.

 

En dan nog dit:

Geboren in Koudekerk aan den Rijn, ben ik een echt dorpsmeisje en opgegroeid in een gezin waar ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ de standaard was.  Anderen beschrijven mij als ‘spiritueel met de voeten in de klei’.  Ik hou ervan niet om zaken heen te draaien en en een respectvolle schop onder je kont te geven, liefst met hier en daar een humor volle twist. Maar ben daarnaast ook gevoelig, intuïtief, zacht, serieus, leergierig, eigenzinnig en bezit een flinke dosis leiderschap. Bovenal ben ik een mensen-mens.
Vanaf heel jong al heb ik een brede wereldse interesse. Geïntrigeerd door volken als Indianen, maar ook culturele verschillen in beleving van zwangerschap en geboorte.

Mijn hart gaat sneller kloppen van het werken met en verdiepen in aromatherapie, oosterse en westerse complementaire geneeswijzen en massagevormen.
Heerlijk om een massageolie/huidolie op verzoek te maken, die past bij wie jij bent….
Ook kwam ik in aanraking met de wijsheid van de Numerologie van het Indiaanse Medicijnwiel.

Medicijnwiel“Vertel mij jouw geboorte en ik vertel jouw leven”
Indianen gezegde

Het heeft mijn leven enorm verrijkt en inzicht in mijzelf gegeven. Een geboortedatum vertelt veel over jou als mens.
Levenslessen en ervaringen zijn nauw verbonden met mijn werk, ik maak dankbaar gebruik hiervan en ze zijn verweven in mijn manier van werken.

Daarnaast vind ik het heerlijk om te dansen en word ik blij van yoga, meditatie, mooie jurkjes, een goed boek, wandelen, heel erg pure chocolade, gezond koken, rode wijn, Hongarije en de warmte van de zon.

Denk je dat wij bij elkaar passen en ik iets voor je kan betekenen? Wil je meer informatie of heb je nog vragen, neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingconsult.