Babycoaching voor Couveusekinderen

Als je baby na de geboorte voor korte of langere tijd in het ziekenhuis moet blijven heeft dat een flinke impact. Op je kindje maar ook op jou als moeder. Couveusekinderen en kinderen die anders starten zijn vaak prikkelgevoelig en vragen een iets andere benadering om tot ontspanning te komen.

Je kindje is te vroeg of ziek geboren :

  • Hoe fijn is het dat je na thuiskomst gewoon mama mag zijn, maar wel iets samen kunt doen wat is afgestemd op jou en je baby?
  • Dat je niet alleen maar ‘de moeder van een prematuur’ bent, maar ook jezelf mag zijn!
  • In alle rust iemand naast je hebben die, naast ervaringsdeskundige van couveusekinderen is, naar je luistert en begeleidt zodat je je baby beter leert kennen, samen kunt (leren) ontspannen en vertrouwen krijgt in je moederschap?

Je wilt na thuiskomst van je baby kunnen genieten en zoekt soms extra handvatten en praktische tips, maar wilt dat niet per se vanuit een medisch oogpunt doen. Ik kom graag bij je thuis en ik help je met het leren ontspannen en vertrouwt raken met je baby.

Couveuse

foto: © privé eigendom

foto: © privé eigendom

Eerder dan gehoopt ben je moeder geworden. Een vaak lange en spannende tijd volgt waarbij jij en je kindje veel meemaken in het ziekenhuis. Een intense periode in de start van je baby.
Eenmaal thuis leer je je baby eigenlijk pas echt goed kennen en kunnen jullie samen een gezinsritme gaan opbouwen. Als moeder van 2 couveusekinderen weet ik welke impact deze periode op je leven kan hebben en hoe het soms zoeken is naar een ritme als je baby eindelijk thuis is.

Babycoaching

Dit traject is opgesplitst in 4 afspraken.
De eerste sessie is een uitgebreid gesprek van 70-90minuten. Hierin bespreken we de periode die achter jullie ligt. We kijken naar waar jouw behoeftes liggen, wat de mogelijkheden zijn maar ook; hoe gaat het nu met jullie en waar moeten we rekening mee houden wat betreft je baby?
In de andere drie consulten help ik jou je baby nog beter te leren kennen, stap voor stap vertrouwen krijgen, ontspannen en je baby leren dat aanraking ook heel fijn kan zijn. Dat doen we door middel van babymassage, lichaamstaal en –signalen.

Babymassage

De babymassage die je leert is uniek doordat er een aantal technieken zijn die speciaal zijn ontwikkeld voor prikkelgevoelige en couveusekinderen. Met deze technieken zullen we dan ook starten.

Door je een combinatie van technieken te leren die past bij jouw kind, zul je de signalen van je kind sneller herkennen. Daardoor leer je je baby nog beter begrijpen en dat geeft jullie samen meer ontspanning en vertrouwen.

Maatwerk

Couveusekinderen zijn vaak extra prikkelgevoelig, op zowel fysiek als energetisch niveau. We gaan altijd mee in wat je baby aan prikkels aankan.
Dat kan betekenen dat voor de ene baby maar een aantal technieken en kortdurende gerichte aanraking voldoende is, terwijl een ander kind een uitgebreidere massage kan ervaren.
Contact met je baby is niet alleen de aanraking, ook stemgebruik en jouw lichaamstaal zijn onderdeel hiervan.

Voor wie is Babycoaching voor Couveusekinderen

Alle te vroeg geboren baby’s of baby’s die na hun geboorte in de couveuse of ziekenhuis moesten verblijven.
Heb je twijfels of babymassage wel kan voor jouw baby uit medisch oogpunt? Overleg dan eerst met je kinderarts.
Voel je vrij om mij ook je vragen te stellen en neem contact met mij op.

Kosten

4 sessies bij jou thuis:
1 coachgesprek +
3 babymassage/coach sessies                 €215*
*voor afstanden verder dan 10km vanaf de praktijk, komen €0.19/km aan reiskosten bij

Afspraak maken?

Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.
Je kunt mij natuurlijk ook bellen 06-40346613

 

Bewaren